Het team

Trailer Safety Engineers is een jong bedrijf met heel veel ervaring dat is opgericht om innovatieve veiligheids oplossingen voor aanhangers en wegtrailers te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking tussen Jos Oostveen, directeur-eigenaar van de firma Triorep bv en Jaap Wierink, gepensioneerd directeur uit de chemische industrie. De oorsprong van de samenwerking ligt in een testopstelling van een vinding die Jaap Wierink op zijn caravan heeft gebouwd om het mogelijk te maken de caravan synchroon met de trekkende auto te laten remmen. Hierdoor kan worden voorkomen dat de caravanremmen bij het rijden in de bergen te heet worden tijdens het afdalen. Via de dealer van de caravan is Jaap Wierink met Jos Oostveen in contact gekomen. Jos is geïnteresseerd in innovatie en zag wel wat in de proefinstallatie. Besloten werd het product gezamenlijk verder te ontwikkelen en productierijp te maken.

De samenwerking bleek een succes. De proefinstallatie van de caravan van Jaap Wierink is technisch verbeterd door ook achteruitrijden en de anti-slingerfunctie toe te voegen. De installatie is inmiddels voorzien van een programmeerbaar elektronisch besturingssysteem en daardoor heel flexibel. Het gezamenlijk ontwikkelde product wordt door Trailer Safety Engineers bv verkocht onder de merknaam ITBS (integrated Trailer Brake System).  

 

 

 

ITBS is in oktober 2014 op de markt geïntroduceerd tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te Utrecht. Vanaf dat moment was ITBS verkrijgbaar en kon in caravans worden ingebouwd, De introductie aan de markt is voorafgegaan door duizenden kilometers testrijden met twee caravans met verschillende oploopremsystemen. De meest uitgebreide test is gedaan met de Fendt caravan van Jaap Wierink met een AL-KO oplooprem. Met deze caravan zijn een aantal trips naar Oostenrijk gereden en ook een tocht via Finland naar de Lofoten en via Noorwegen en Zweden weer terug naar Nederland. In totaal heeft deze caravan, uitgerust met ITBS ca. 20.000 km probleemloos afgelegd. 

 De eerste dealer/inbouw-werkplaats is Triorep BV in Scherpenzeel (GLD). De toeleverancier van de mechanische onderdelen is Triorep metaal, een klein, gespecialiseerd en kundig constructie bedrijf dat de door Trailer Safety Engineers bv voor ITBS ontwikkelde mechanische onderdelen vervaardigt. Nadat voldoende ervaring is opgedaan met de inbouw in caravans en de specifieke eigenschappen van de elektronische systemen van auto's is voorzien. Streven wij ernaar om een dealerinstructie uit te geven zodat caravandealers gecertificeerd kunnen worden voor de inbouw en afregeling van het ITBS systeem.